...

Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü

NEVÜ ve Çin Zhejiang Devlet Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı
13/02/2024
NEVÜ ve Çin Zhejiang Devlet Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Çin Zhejiang Devlet Üniversitesi (ZJNU) arasında ortaklaşa yapılacak bilimsel faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Çin Zhejiang (ZJNU) Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jiang YunLiang tarafından imzalanan protokol, iki üniversite arasında yapılacak çok boyutlu bilimsel ortak çalışmaları kapsıyor.

Protokolün her iki üniversiteye hayırlı olması temennilerinde bulunan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Çin Halk Cumhuriyetinin seçkin üniversitelerinden biri olan Çin Zhejiang (ZJNU) Devlet Üniversitesi ile imzalanan protokolde; öğretim ve araştırma elemanlarının değişimini içeren ortak araştırma çalışmalarını teşvik etme; öğrenci değişim programları geliştirme ve çift diploma olanağı sağlayan programlar açma; akademik araştırma verileri ve teknik materyal değişimi yapma; yayın ve kültürel aktivitelerde iş birliği yapma; seminer, sempozyum, kongre gibi ortak akademik ve bilimsel faaliyetlerin düzenlenmesi konuları yer alıyor.

10 fakülte, 4 enstitü, 9 meslek yüksekokulu ve çok çeşitli alanlardaki araştırma merkezleriyle uluslararasılaşma yolunda büyük adımlar atan NEVÜ’de, dünyanın 54 farklı ülkesinden 700’e yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü ve her yıl onlarca uluslararası akademisyenin ortak çalışma gerçekleştirdiğini belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ihtisas üniversitesi olarak belirlenen NEVÜ’nün uluslararasılaşma  stratejisinin;  başta ihtisaslaşma alanı olan “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” temasıyla ilgili bölümlerinin ve diğer tüm programlarının akreditasyonlarını arttırmak ve uluslararası ağını dünya çapında genişletmek olduğunu hatırlatan Rektör Aktekin, üniversite olarak 2024 yılı itibariyle dünya çapında 300’den fazla iş birliği ve değişim programı anlaşması gerçekleştirdiklerini ifade etti.